Zorgprogramma fractuurpreventie

plantein-4Medisch Centrum de Pionier biedt een zorgprogramma factuurpreventie aan voor mensen met botontkalking, en aan een ieder die vragen hierover heeft.

De huisarts zal in eerste instantie door vragen te stellen en onderzoeken te doen, vaststellen of u een verhoogd risico op fracturen hebt. Wanneer dat het geval is, kunt u meedoen aan het zorgprogramma, dat als doel heeft het risico op fracturen zo veel mogelijk te verkleinen. Dit kan door middel van voeding, beweging en soms ook door middel van medicijnen. Dit is dus een aantal verschillende disciplines, en de huisarts kan u daarom ook doorverwijzen naar een andere hulpverlener, denk bijvoorbeeld aan praktijkondersteuner, fysiotherapeut, om het doel van het zorgprogramma te bereiken. Doordat we binnen het zorgprogramma met duidelijke vragenlijsten en duidelijk werkafspraken werken wordt snel duidelijk in welke mate en in welke vorm ondersteuning gewenst is.

senioren-in-beweging2Meerwaarde voor u

Het gestructureerd met elkaar samenwerken in zorgprogramma’s is in toenemende mate van belang, omdat het de kwaliteit van de zorg vergroot. Door een meer systematische controle en afstemming worden namelijk inzicht, zelfmanagement en therapietrouw bevorderd. Binnen dit zorgprogramma vindt samenwerking plaats tussen de huisarts, praktijkondersteuner, apotheker en fysiotherapeut.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met uw huisarts.